Komende evenementen

Smeden


De opleiding smeden heeft tot doel een leerling op te leiden, zodat hij met de juiste kennis en eigen verantwoordelijkheid smeedwerkzaamheden kan uitvoeren.

In de opleiding komt ondermeer aan de orde: het omgaan met smidsvuur, gebruik gereedschap, het smeden van puntjes aan rond en vierkant materiaal, het stuiken en innemen van materiaal, het doorhakken en kloven, scherpe hoeken smeden, het smeden van vierkant naar rond, maar ook van rond naar vierkant, het torderen van plat en vierkant materiaal, het smeden van krullen, het maken van verbindingen doormiddel van stroppen of klinken, het werken met de mechanische hamer en het wellen of vuurlassen. Aan het eind van de opleiding maken we een vrij werkstuk wat je zelf ontwerpt, waarin een aantal van de in de opleiding geleerde technieken worden gebruikt. 

De opleiding bestaat 30 lesdagen waar u 200 uren praktijk krijgt. De persoonlijke begeleiding zeer belangrijk is. Om voldoende praktijkervaring te krijgen zal je stage gaan lopen bij een erkend leerbedrijf, waarbij je zelfstandig aan het werk bent en zal de praktijkbegeleider je, waar het nodig is, instruktie geven. Je krijgt 36 uren hand- en technisch tekenen en 32 uren de vakken stijlherkenning, gereedschapskennis en vaktheorie.  

Voor de toelating tot deze opleiding is het diploma Constructie Bankwerker/ lasser van Kenteq gewenst. Ook kunt u zich aanmelden als u reeds langer in de branche werkzaam bent of een MBO diploma op nivo 2 of gelijkwaardig hebt. De lessen worden gegeven door Nederlands sprekende docenten, in de smederij van Cornelis Pronk, een door Kenteq erkend praktijkcentrum. Iedere leerling beschikt over een eigen smidsvuur met aambeeld en voldoende handgereedschap. De opleiding wordt met een proeve van bekwaamheid afgesloten. Bij voldoende resultaat ontvangt de leerling het vakdiploma smeden van het ROC.

Datum opleiding Smeden:


Start oktober 2018 
Het aantal deelnemers is maximaal 7 personen.

 

IMG_0210.jpg IMG_0218.jpg