Komende evenementen

Handhamersmeden


Door het gebruik van de handhamer te analyseren heeft de Israëlische kunst- en gereedschapsmid Uri Hofi een hamer ontwikkeld die het handsmeden lichter maakt. Hij heeft verder onderzocht hoe je de hamer ergonomisch moet gebruiken zodat je lichaam ontlast wordt en verkeerde houdingen worden vermeden.

In deze 5 daagse Masterclass worden speciale technieken van het smeden behandeld, in het bijzonder het ergonomische en minder vermoeiend veelzijdige gebruik van de handhamer. Wat verder ook behandeld wordt is het volgende: Het onderhouden van het vuur, materiaalkennis, harden, maken van gereedschappen, vervorming en geometrie, ontwerpen en de cultuurgeschiedenis van het smeden. Er wordt met de hamer aan het aambeeld gewerkt, maar de luchthamer wordt ook gebruikt. Het enige wat wij van u verwachten is leergierigheid en enthousiasme. Uri Hofi heeft zich de traditionele technieken aangeleerd, ze natuurkundig geanalyseerd en verder ontwikkeld naar zijn eigen ergonomische techniek van het vrije-vorm smeden. Het doel van de workshop is: met weinig inzet doelmatig smeden mogelijk maken. De Masterclass wordt met een certificaat afgesloten

Datum opleiding Handhamersmeden:

 
Uri Hofi komt in februari - maart 2019 weer naar Nederland. 
Kosten voor deze masterclass zijn € 1.498,=. Dit bedrag is inclusief smeedmateriaal, lunch, koffie, thee en naslagwerk. Wij raden u aan om een Hofi handhamer aan te schaffen. Deze hamer is bij ons verkrijgbaar.

Er is plaats voor 6 personen.

Voor informatie over Uri Hofi kunt u gaan naar zijn website: http://www.uri-hofi.co.il/

 

 

 
DSC00235.jpg
DSC00248.jpg

 
DSC05250.JPG
DSC05257.JPG
DSC05261.JPG

DSC05274.JPG
DSC05281.JPG
DSC05295.JPG

DSC05322.JPG